Naszymi klientami są między innymi:
 
Australia
1.  "AKUNA" PTY Ltd. Trade as  
     Mama's Pierogi
     Adelajda
2. HALINA DUMPLINGS MNF.
    NICHOLAS RAY MALINOWSKY
    Strathfield
3. "ALINA'S PIEROGI"
    Melburne
 
USA
1. "CHICAGO PASTA COMPANY"
    Chicago
2. Korporacja "KENDRILL
    SECURITIES INC."
    Nev Castle
 
Nowa Zelandia
1. "REDBURG UNIVERSAL LIMITED"
    Okland
 
Hiszpania
1. "DON HUMO" S.L.
    Malaga 
    
Ukraina
1. Cuszkowskij K.J.
    Vinnica
2. OOO "TRI STAR"
    Czerniachovka
3. OOO "SILENCE"
    Kijów
4. Cz.P. "VODOLEY"
    Donieck
5. "ALMI" Ltd.
   Użgorod
 
Rosja
1. IP. "CYGANKOVA"
    Kołomna
 
Litwa
1. S.A. "AKVATERA"
    Dievagalos k/Zapyskio Sen.
 
Białoruś
1. CZUP "AROMAVKUS"
    Szczuczyn
2. SPK "OSTROMIECHIEVO"
    Ostromechievo
3. SPK im. V.I. KREMKO
    Kvasovka
 
Polska
1. "LEWIL - IGLOKRAK"
    Kraków
2. "M&M" Adam Hryń
    Wałbrzych
3. GLOB Grupa "EKO" Sp.zo.o.
    Brzeg Dolny
4. "ATS" Polska
    Ostrołęka
5. "POLMLEK" Sp.zo.o.
    Warszawa
6. PP-H "KOTWICA"
    Warszawa
7. Grupa Żywiec S.A.
    Browar Elbląg
8. PP-H "ZELAN"
    Nakło n/Notecią
9. "MATI" Wyroby Garmażeryjne
    Wołomin
10. "LIMATHERM" Sp.zo.o.
      Limanowa
11. OSM "WART-MILK"
      Sieradz
12. "LAJKONIK SNACKS" GMBH
      Skawina
13. "HERBAPOL"
      Kraków
14. "ALBERTINA" Polska
      Wrocław
15. PPM "TAURUS" Sp.zo.o.
      Pilzno
16. PSS"SPOŁEM
      Kraków, Howa Huta
17. PP-H "VARIA" Sp.zo.o.
      Mikołów
18. "ALFA" Spółka z o.o.
      Gdynia
19. "REA-ROL"
      Sypniewo k/Grudziądza
20. Firma Cukierniczo-   
      Gastronomiczna "GRZEŚ"
      Nawojowa
.....
.....
i inne firmy
Współpracują z nami
Dalej >>
  Linia do gotowania
Kombajn do pierogów
Przeznaczenie
Linia do gotowania (termiczna obróbka wyrobów z mąki) służy do gotowania wyrobów garmażeryjnych które po ugotowaniu unoszą się tuż pod powierzchnią lub na powierzchni wody np.: pierogi, kopytka, kluski śląskie, itp. zwane dalej wyrobami garmażeryjnymi.
 
Praca maszyny
Wyrób garmażeryjny podawany jest przez otwór wejściowy w pokrywie kotła. Podawanie może odbywać się ręcznie, lub przy pomocy maszyny formującej. Po ugotowaniu wyroby wypływają na powierzchnie skąd są zbierane przy pomocy zgarniaka łańcuchowego do automatycznego kosza który przenosi je do wody lodowej znajdującej się w wannie schładzającej. Woda  ogrzewana jest wymiennikiem ciepła przy pomocy nagrzewnic elektrycznych o łącznej mocy 28,8 kW. Temperatura wody utrzymywana jest za pomocą elektronicznego regulatora temperatury Ampero 32, co zapewnia stabilność oraz powtarzalność procesu technologicznego. Cykl pracy zgarniaka i kosza kontrolowany jest sterownikiem programowalnym Siemens. Dane technologiczne mogą być w niewielkim stopniu zmieniane. Dodatkowo w urządzeniu zastosowano powietrzny - bąbelkowy system mieszania, który zapewnia dobre warunki  gotowania wyrobów.
     
Opis urządzenia
W celu zapewnienia bezpieczeństwa w obsłudze zastosowano osłonę zgarniaka i kosza.
W celu utrzymania higieny w osłonie znajduje się otwór rewizyjny. Ponadto *Aparat do termicznej obróbki wyrobów z mąki* obudowany jest osłoną termiczną zapewniającą małe straty ciepła w stosunku do otoczenia i estetyczny wygląd. W dnie znajduje się  zawór spustowy roztworu technologicznego, który po zużyciu kierowany jest do kratki ściekowej.
Wszystkie części urządzenia mające styczność z produktem zostały wykonane z materiałow kwasoodpornych lub nierdzewnych. Aparat spełnia wszelkie przepisy i wymagania stawiane dla tego typu maszyn, odnośnie zachowania higieny, pracujących w przemyśle spożywczym.
 
Dane techniczne
Wyszczególnienie                  Jedn.                                     Dane 
a. wydajność                                  kg/h                                     około 150
b. kocioł grzewczy                                                                     elektryczny
c. moc kotła                                   KW                                         28,8
d. zasilanie                                   V / Hz                                   230-400 / 50
f. motoreduktor                              Nm                                          280
g. sterowanie                                                                      kontrola temperatury
h. czas gotowania                                                                   poprzez zmianę
                                                                                         prędkości przesuwu
                                                                                         taśmy (regulowanie
                                                                                            falownikiem)
i. czas zagrzania wody                                                          poniżej 60 minut do
                                                                                         temperatury 100O C
j. mieszadło                                                                        kolektory powietrzne
k. wymiary wewnętrzne kotła           mm                                  1100 x 600 x 600
   (l x d x h)
l. wymiary zewnętrzne                    mm                                  1300 x 700 x 900 
   (l x d x h) 
m. wykonanie                                                                        stal nierdzewna   
 
    
Krótka charakterystyka urządzeń
NOWOŚCI
Przeznaczenie
Kombajn wyrobów kulinarnych służy do formowania pierogów z ciasta pszennego i pasztecików z ciasta drożdżowego napełnionych dowolnym farszem, uszek, kopytek z ciasta pszenno - ziemniaczanego, klusek  leniwych, pyz z nadzieniem lub bez nadzienia, klusek śląskich oraz bułeczek drożdżowych zwanych *pampuchami*.
Surowce stosowane do przgotowania farszu: mięso, warzywa, owoce, ser, ziemniaki, kapusta i inne.   
Wszystkie części kombajnu mające styczność z ciastem lub farszem zostały wykonane z materiałow kwasoodpornych lub nierdzewnych. Kombajn spełnia wszelkie przepisy i wymagania stawiane dla tego typu maszyn, odnośnie zachowania higieny, pracujących w przemyśle spożywczym.
 
Opis urządzenia
Kombajn składa się z następujących części:
         ** podstawy z umieszczonymi na niej mechanizmami napędowymi
         ** podajnika ciasta
         ** zespołu podawania farszu
         ** zespołu formowania
         ** instalacji elektrycznej
 
Zasada działania
Kombajn napełnia i formuje wyroby kulinarne z farszu i ciasta uprzednio przygotowanego na oddzielnych maszynach specjalistycznych.
Do zasobnika ciasta podajemy wcześniej przygotowane ciasto w kształcie batonu o średnicy około 4 - 6 cm. Z zasobnika ciasto odbierane jest przez wewnętrzny ślimak, który powoduje jego sprasowanie w komorze i przeciśnięcie przez ustniki formujące. Tak przeciśnięte ciasto wychodzi z kombajnu na zewnątrz w formie *rury* w przypadku pierożków i pasztecików lub w formie *pręta* w przypadku kopytek. Z załadowanego zasobnika farszu ślimak podający przemieszcza farsz do komory, w której obracająca się pompa łopatkowa dalej przemieszcza farsz przez rurę do wnętrza wyciśniętej rury z ciasta.
Zasobnik mąki napełniony jest przesianą mąką. Obracająca się szczotka podaje mąkę przez otworki wykonane w dolnej części zasobnika na przesuwającą się rurę z ciasta napełnioną farszem.
Wyciskane ciasto o przekroju rury napełnione farszem i posypywane mąką na zewnętrznej powierzchni, przesuwa się pod obracającą głowicą formującą, która formuje wyroby.
Uformowane wyroby spadają po rynnie zsypowej na stanowisko odbioru najlepiej na stół obrotowy lub przenośnik taśmowy, a następnie gotowe wyroby przenoszone są do dalszej obróbki, np. gotowania, mrożenia lub smażenia.
 
Wyposażenie
Kombajn wyposaża się w jedną z następujących przystawek formujących (do wyboru przez zamawiającego):
      a. przystawka do formowania pierogów o masie: 35g, 30g, 20g, 15g i 7g
      b. przystawka do formowania półwyrobów na uszka o masie: 12 - 14g lub 8 - 9g 
      c. przystawka do formowania pasztecików: 70g, 35g
      d. przystawka do formowania kopytek: około 10g
      e. przystawka do formowania klusek śląskich: około 12g
      f. przystawka do formowania pyz o średnicy: 30, 40 i 50 mm
      g. przystawka do formowania leniwych
      h. przystawka do formowania bułeczek drożdżowych
 
Dane techniczne
Wyszczególnienie                  Jedn.                                     Dane
a. napięcie zasilania                       V / Hz                               3 x 400 / 50-60 
b. moc zainstalowana                      kW                                           1,1
c. wymiary gabarytowe                   mm                                 970 x  600 x 1410 
   (dł. x szer. x wys.)                                                   
d. masa                                         kg                                           135 
 
 
Maszyny i urządzenia do pierogów
OBIEKTY 
MASZYNY 
KONTAKT 
LINKI 
LINIE 
OFERTA 
O NAS 
GŁÓWNA 
Your browser does not support the audio tag.
gościem
Jesteś:                         
© by EUROMASZ FOOD Sp. z o.o., 2003-2014
Linki
Kontakt
Obiekty
Linie
Oferta
Maszyny
O nas
Główna
Aktualizacja: