Maszyny i urządzenia do pierogów
Naszymi klientami są między innymi:
 
Australia
1.  "AKUNA" PTY Ltd. Trade as  
     Mama's Pierogi
     Adelajda
2. HALINA DUMPLINGS MNF.
    NICHOLAS RAY MALINOWSKY
    Strathfield
3. "ALINA'S PIEROGI"
    Melburne
 
USA
1. "CHICAGO PASTA COMPANY"
    Chicago
2. Korporacja "KENDRILL
    SECURITIES INC."
    Nev Castle
 
Nowa Zelandia
1. "REDBURG UNIVERSAL LIMITED"
    Okland
 
Hiszpania
1. "DON HUMO" S.L.
    Malaga 
    
Ukraina
1. Cuszkowskij K.J.
    Vinnica
2. OOO "TRI STAR"
    Czerniachovka
3. OOO "SILENCE"
    Kijów
4. Cz.P. "VODOLEY"
    Donieck
5. "ALMI" Ltd.
   Użgorod
 
Rosja
1. IP. "CYGANKOVA"
    Kołomna
 
Litwa
1. S.A. "AKVATERA"
    Dievagalos k/Zapyskio Sen.
 
Białoruś
1. CZUP "AROMAVKUS"
    Szczuczyn
2. SPK "OSTROMIECHIEVO"
    Ostromechievo
3. SPK im. V.I. KREMKO
    Kvasovka
 
Polska
1. "LEWIL - IGLOKRAK"
    Kraków
2. "M&M" Adam Hryń
    Wałbrzych
3. GLOB Grupa "EKO" Sp.zo.o.
    Brzeg Dolny
4. "ATS" Polska
    Ostrołęka
5. "POLMLEK" Sp.zo.o.
    Warszawa
6. PP-H "KOTWICA"
    Warszawa
7. Grupa Żywiec S.A.
    Browar Elbląg
8. PP-H "ZELAN"
    Nakło n/Notecią
9. "MATI" Wyroby Garmażeryjne
    Wołomin
10. "LIMATHERM" Sp.zo.o.
      Limanowa
11. OSM "WART-MILK"
      Sieradz
12. "LAJKONIK SNACKS" GMBH
      Skawina
13. "HERBAPOL"
      Kraków
14. "ALBERTINA" Polska
      Wrocław
15. PPM "TAURUS" Sp.zo.o.
      Pilzno
16. PSS"SPOŁEM
      Kraków, Howa Huta
17. PP-H "VARIA" Sp.zo.o.
      Mikołów
18. "ALFA" Spółka z o.o.
      Gdynia
19. "REA-ROL"
      Sypniewo k/Grudziądza
20. Firma Cukierniczo-   
      Gastronomiczna "GRZEŚ"
      Nawojowa
.....
.....
i inne firmy
Współpracują z nami
Dalej >>
Stół obrotowy
Aparat do schładzania
Przeznaczenie
Stół obrotowy służy do odbierania produktów garmażeryjnych wyprodukowanych przez kombajn wyrobów garmażeryjnych na przykład: pierogów, pasztecików, kopytek, itp. lub wyrobów pakowanych przez maszynę pakującą na przykład: herbatników.
 
Opis urządzenia
Stół obrotowy ustawiony jest w lini produkcyjnej za kombajnem wyrobów garmażeryjnych lub maszyną pakującą.
Na obracający się blat stołu, spełnijący rolę magazynka, transportowane są wyroby z maszyny produkującej lub pakującej. Zamontowane osłony boczne zapobiegają spadaniu wyrobów z blatu. Para wsporników służy do podtrzymania tacy, na którą zdejmowane są z blatu wyroby.
 
Dane techniczne
Wyszczególnienie                Jedn.                               Dane 
a. Obroty                                           obr/min                                        5
b. Moc zainstalowana                           kW                                          0,25 
c. Napięcie zasilaniania                      V, Hz                                      3x400, 50 
d. Wymiary (dług. x szer. x wys.)         mm                                1200 x 1000 x 930
e. Wymiary blatu stołu (średnica)         mm                             800, 1000,1200, 1500
f. Waga                                                 kg                                         120 
 
  
Krótka charakterystyka urządzeń
NOWOŚCI
Przeznaczenie
Aparat przeznaczony jest do schładzania w zimnej wodzie (lodowej) ugotowanych pierogów i innych wyrobów z mąki oraz podawania ich przy pomocy transportera siatkowo-szczebelkowego na tace lub do pojemnika przed pakowaniem.
Woda schładzana jest w oddzielnym urządzeniu tzw. „Generatorze wody lodowej” połączonym z instalacją wodną wanny.
 
Opis urządzenia
Aparat składa się z dwóch podstawowych zespołów:
a.  izolowanego prostokątnego zbiornika
b.  transportera wybierającego pierogi
Zbiornik schładzający wykonany jest z blachy nierdzewnej ustawiony na 4 nogach zakończonych regulowanymi przy pomocy śrub stopkami. Izolacja zbiornika stanowi wełna mineralna. Górna część zbiornika przykryta jest otwieraną przeźroczystą pokrywą wykonaną ze szkła węglowego
Wewnątrz zainstalowane są następujące podzespoły:
a.  kolektor nadmuchu powietrza usytuowany w komorze powietrza od dna wanny do
     przegrody z siatki
b. perforowana, wykonana z siatki stalowej przegroda oddzielająca komorę powietrzną od
    komory schładzania, zadaniem której jest zapobieganie przyklejaniu się pierogów
c. złącza podawania i odbioru wody chłodzącej z generatora wody lodowej.
Transporter wybierający wykonany jest z siatki stalowej z przymocowanymi zabierakami. Szybkość transportera jest stała. Jako napęd zastosowano motoreduktor z silnikiem elektrycznym.
 
Zasada działania
Przed podawaniem pierogów do wanny z aparatu do gotowania, woda w wannie powinna być schłodzona do żądanej temperatury. Ugotowane w "Aparacie do gotowania" pierogi są przez mechanizm wybierający kotła wsypywane do wanny z wodą chłodzącą.
Woda chłodząca krąży w instalacji „wanna - schładzacz wody”.
Ta sama woda przy pomocy dodatkowej pompy cyrkulacyjnej przepływa przez wnętrze wanny
powodując przesuw pierogów w kierunku transportera, który ma za zadanie wybierać schłodzone (hartowane) pierogi z wanny.
Nadmuch powietrza poprzez odpowiednio skonstruowane przewody rurowe z otworami,usytuowane przy dnie wanny zapobiega przyklejaniu się pierogów do perforowanej  i zabezpieczonej siatką stalową przegrody.
Schłodzone w taki sposób po gotowaniu pierogi i inne wyroby z mąki są gotowe do pakowania.
 



Dane techniczne
Wyszczególnienie                   Jedn.                               Dane
a. Wydajność (około)                            kg/h                                            150                     
b. Moc motoreduktora                           KW                                             0,25                             
c. Zasilanie                                        230, 50                                        V, Hz
d. Przenośnik taśmowy                           –                      siatka stalowa, tworzywo sztuczne
                                                                              dopuszczone do kontaktu z  żywnością,
e. Szerokość taśmy                               mm                                          500
f. Mieszadło                                            –                            dwa kolektory powietrzne
g. Budowa kotła                                      –                   dwupłaszczowy z izolacją wewnętrzną
                                                                                               z waty mineralnej
h. Wymiary wewnętrzne (l x d x h)        mm                                1200 x 600 x 600 
i.  Wymiary zewnętrzne (l x d x h)         mm                                1300 x 700 x 850  
j.  Wykonanie                                         –                                    stal nierdzewna 
 
 
OBIEKTY 
MASZYNY 
KONTAKT 
LINKI 
LINIE 
OFERTA 
O NAS 
GŁÓWNA 
Your browser does not support the audio tag.
gościem
Jesteś:                         
© by EUROMASZ FOOD Sp. z o.o., 2003-2014
Linki
Kontakt
Obiekty
Linie
Oferta
Maszyny
O nas
Główna
Aktualizacja: